Tinnved olje er en kompleks olje med flere unike og aktive komponenter som gjør den til en rik hudolje. Den brukes i kosmetikk som rynkekremer, kremer mot arr etter akner og mot strekkmerker, samt i en rekke medisinske hud preparater. Oljen er dessuten velkjent innenfor tradisjonell urtemedisin og som vitamin og kosttilskudd..
Produksjon. Oljen produseres ved kaldpressing av den oransje tinnved frukten, både fruktkjøttet og frøene presses sammen. Ved pressingen samler oljen seg som ett tynt lag på toppen av frukt vannet. Det trengs ca 10 kg bær for å produsere 1 liter olje og dette er noe av forklaringen på den høye prisen.
Tinnved vokser vilt i Norge, Sverige, Finland, Russland og nordlige deler av Kina og Mongolia. Den kaldpressede oljen har en rød/oransje farge, en karakteristisk duft og en konsistens som sirup. Oljen er ufortynnet og vil i konsentrert form kunne farge huden, overflater og tøy. Fargen vaskes imidlertid lett av.
Ingen tilsetting stoffer, konservering stoffer eller kjemikalier er brukt ved produksjonen av vår tinnved olje. Oljen er velegnet både som medisinsk hud olje og som kosttilskudd.
Innhold. Oljen har et rikt innhold av plante steroler, vitamin E og K, beta karoten, anti oksydanter, kartenoider og essensielle fettsyrer. Oljen er i sammensetning svært lik vårt hudfett. Den inneholder bla 20-30 % omega-7 fettsyre som finnes naturlig i huden, men som kroppen etter hvert som vi eldes produserer for lite av. Dette medvirker til at huden eldes og blir tørr. I tillegg til omega-7 inneholder oljen omega-3, omega-6 og omega-9 fettsyrer.
Bruk i hudpleie. Tinnved oljens enestående egenskap i hudpleie kan sammen
fattes i ordene – legende, revitaliserende og nærende. Både de essensielle fettsyrene, vitaminene og sterolene er viktige for å bevare en sunn og frisk hud. Dette gjør oljen svært populær å bruke i hudkremer, lotions og rynkekremer eller selvfølgelig i ren form direkte på huden.
Oljen er særdeles nærende og revitaliserende for tørr, moden og sensitiv hud, samt eksemhud. Prøv å blande 5% i din daglige hudkrem.
Til medisinsk bruk på huden er den særlig effektiv til leging av sår hud, forbrenninger, eksem og stråleskader. Oljen brukes da som den er og virker bakteriedrepende og øker blodsirkulasjonen i huden, foruten at den fremskynder legingsprosessen..
Medisinsk bruk. Brukt som kosttilskudd har tinnved oljen vist seg å øke blodsirkulasjonen og ha positiv effekt på hjerteforstyrrelser. Oljen har dessuten tradisjonelt blitt brukt mot hals- og magekatarr, samt andre forstyrrelser i mage/term systemet.
Oljen brukes også som et naturlig kosttilskudd med sine positive effekter for hud og kropp. En dagelig dose på 5-10 ml (to teskjeer) er anbefalt som kosttilskudd.
50 ml kr 198,50 KJØP >>>
100 ml kr 298,50 KJØP >>>