Hovedside
Om oss
Nettbutikk
Nyheter

TAMANU OLJE - medisinsk og kosmetisk

Tamanu er en halvtørr vegetabilsk olje med god aroma som opprinnelig kommer fra Polynesia. Den fremstilles ved kaldpressing av tørkede nøttekjerner. Oljen har helt spesielle egenskaper når det gjelder å stimulere dannelsen av ny hud, og fremskynde sårheling. Denne prosessen kalles "cicatrisasjon". - Dette sammen med de antibiotiske egenskapene gjør at denne oljen tradisjonelt har blitt brukt i forbindelse med behandling av sår, inkl alvorlige kutt og brannsår.

Tamanutreet blir 10-15 meter høyt og er svært forgrenet. Det produserer frukter som er 3-4 cm i diameter, i små klaser. Frukten er grønn/gul når den er moden og har en god smak ikke ulik eple. Frukten inneholder en nøtt med en lye gul kjerne.

Tamanu nøttene blir soltørket i ca to måneder. I løpet av denne tiden mister de en tredjedel av vekten; samtidig som tamanu oljen dannes i kjernen. Ulik mange andre nøtteoljer som er tilstede i den modene frukten; eksiterer ikke tamanu oljen i frukten når den høstes; den dannes i løpet av tørkeprosessen.

Når nøtten er ferdig tørket blir oljen ekstrahert fra nøtten ved kaldpressing og filtrering. Omtrent 5 kg olje fremstilles fra 100 kg frukt; som er det normale utbytte fra et voksent tre.

På de Polynesiske øyene, hvor denne oljen opprinnelig kommer fra, brukes oljen tradisjonelt til behandling av nær sagt alle slags hudproblemer; og generelt som en skjønnhetsolje for bevaring av en sunn og frisk hud under den skarpe solen. De fleste har vel ikke kunnet unngå å legge merke til den vakre huden til polynesiske kvinner.

  
Foruten de sårhelende egenskapene, virker oljen beroligende på nervøs hud og har gode antibiotiske egenskaper. Den absorberes lett og etterlater huden myk og elastisk. En svært god olje for behandling av sår med omslag, brannsår, liggesår, bleieutslett, solforbrenning, sprukken hud og irrritert tørr eksemhud.
Tamanu oljen brukes også til massasje ved neuralgia og reumatisme.



Oljens gode absorbsjonsevne, dens milde og behaglige aroma, og dens medisinske egenskaper gjør den ideel for bruk i lotions, kremer og andre kosmetikkprodukter.

INNHOLD FETTSYRER: Mettede fettsyrer 28%, enkeltumettede fettsyrer 50%, flerumettede fettsyrer 22%.

Hovedside
Om oss
Nettbutikk
Nyheter
AROMATERAPI
BLOMSTERMEDISIN
CELLULITTER
ETERISKE OLJER
FLÅTT & MYGG MIDLER
FLÅTT PÅ HUND & KATT
FORKJØLELSE & INFLUENSA
FOTSOPP
HEMOROIDE KREM
HERPES MIDLER
HODELUS MIDDEL
HODEPINE & MIGRENE
JULEMARKED 2011
KUNNSKAPSHJUL
MASSASJE OLJER PRO
MUSKELSMERTER
NATURMIDLER
NEGLESOPP
PIGMENTFLEKKER
PLANSJER & PLAKATER
RYNKER
SVART KARVEFRØ
SØVNLØSHET
ØRELYS - OTOPATI
ÅREKNUTER
Teknisk side 2 2012
KONTAKT SKJEMA
GRATIS NYHETSBREV
INNKJØPSAVTALE
Fotpleie - terapeut og forhandlerkatalog
Nettstedskart