Hovedside
Om oss
Nettbutikk
Nyheter

Eksotisk PAPAYA OLJE

Papayatreet ble oppdaget av spanske sjøfolk på de Vestindiske Øyene i 1579. Lokalt kalles papaya for "medisin treet" pga de mange folkemedisinske bruksområdene. Her i europa er papaya antagelig mest kjent for papayafrukten og dens bruk i matlaging. - Den eksklusive papayoljen blir fremstillt ved kaldpressing av tørkede papaya frø.    

Umoden papayafrukt i klase

Papayatreet blir først og fremst dyrket pga papayafrukten som etterhvert har blitt vanlig å finne også i norske grønt og fruktdisker. Frukten brukes forøvrig i matlaging lokalt - i geleer, hermetisert, eller kokes i forskjellige retter. Og juicen fra papayafrukten er en populær tørstedrikk. - Blader, unge skudd og frukten fra papayatreet kokes og brukes som grønnsaker.

Papayafrukt med frø

Papayaoljen som vi nå fører i standardutvalget i nettbutikken, er en halvfet og stabil olje som fremstilles ved kaldpressing fra de sorte tørkede frøene som finnes i kjernen av papayafrukten. Oljen innholder essensielle fettsyrer (Omega 6 og 9) som hjelper huden til å bevare fuktigheten; samtidig blir huden myk og smidig. Dette er en svært god olje til alle typer hudpleie og kosmetikk; og selvfølgelig spesielt god for tørr hud.

Oljen har typisk følgende fettsyreprofil: Mettede fettsyrer 20%, enkeltumettede fettsyrer 75% og flerumettede fettsyrer 5%.  

Hovedside
Om oss
Nettbutikk
Nyheter
AROMATERAPI
BLOMSTERMEDISIN
CELLULITTER
ETERISKE OLJER
FLÅTT & MYGG MIDLER
FLÅTT PÅ HUND & KATT
FORKJØLELSE & INFLUENSA
FOTSOPP
HEMOROIDE KREM
HERPES MIDLER
HODELUS MIDDEL
HODEPINE & MIGRENE
JULEMARKED 2011
KUNNSKAPSHJUL
MASSASJE OLJER PRO
MUSKELSMERTER
NATURMIDLER
NEGLESOPP
PIGMENTFLEKKER
PLANSJER & PLAKATER
RYNKER
SVART KARVEFRØ
SØVNLØSHET
ØRELYS - OTOPATI
ÅREKNUTER
Teknisk side 2 2012
KONTAKT SKJEMA
GRATIS NYHETSBREV
INNKJØPSAVTALE
Fotpleie - terapeut og forhandlerkatalog
Nettstedskart