Hovedside
Om oss
Nettbutikk
Nyheter

Lavendel bio, Bergamot bio, Eukalyptus Staigerina og Copaiba balsam olje er nye oljevarianter i vareutvalget

Vareutvalget er nå utvidet med nye bio/øko kvaliteter av Lavendel og Bergamot som begge er sertifisert av kontrollorganet EcoCert i Frankrike. - I tillegg introduserer vi en ny eksklusiv Eukalyptusvariant 'Staigeriana' med sitrusduft; samt Copaiba balsam olje fra regnskogen i Brasil. 

Lavendel fine bio (Lavendula augustifola) Oljen destilleres fra lavendelblomsten og anvendes mye i parfyme. Dette er kanskje den mest kjente av alle eteriske oljer og et førstevalg til hjemmets førstehjelpskasse. Den er svært mild i bruk og er en av få oljer som kan anvendes ufortynnet på huden - også til barn. Oljen er cellefornyende, god ved betennelser og virker smertestillende. Udmerket ved hudallergier, fotsopp, flass, eksem, solbrenthet, insektstikk, samt kutt og sår. Den har også sterke sedative og beroligende egenskaper og er god ved ulike former for spenninger, depresjoner og ved søvnløshet. Oljen blander seg godt med de fleste andre eteriske oljer, spesielt blomster- og sitrusoljer.

Bergamot bio (Citrus bergamia) Oljen utvinnes ved kaldpressing av skallet fra en liten appelsinlignende frukt. Den friske sitrusduften er svært behagelig og ansees nyttig ved depresjoner, angst og til hudpleie. Dette er en av de mest populær terapeutisk oljene. Den har gode antiseptiske egenskaper og anvendes ofte mot akner, eksem og psoriasis. Dens lette oppkvikkende duft gjør at den blander seg godt med andre eteriske oljer.

Eukalyptus staigeriana (Eukalyptus staigeriana) Oljen destilleres fra bladene på eukalyptustrær og har en ren, frisk og herlig sitrusduft (sitron). Denne varianten av eukalyptus kommer fra Australia og er den dyreste og mest ekslusive av eukalyptusoljene. Den er kjent for å være både oppfriskene og harmonsiserende; og er vel verd sin pris. Oljen domineres av aldehyden citral og har som Eukalyptus smithii lavere innhold av eukalyptol enn de andre variantene. Den foretrekkes ofte istedenfor de andre mer skarpluktende variantene i både parfyme og ved massasje. Forøvrig anvendes den på samme måte som Ekalyptus Globulus oljen.

Copaiba balsam olje (Copaifera langsdorfill) Copaiba oljen fremstilles av kvaen fra Copaifera treet som vokser i regnskogen i Brasil. Et enkelt tre kan gi opptil 40 liter kvae per år - som tappes av treet uten å ødelegge treet eller skogen der det vokser.
Oljen har en varm, balsamisk og honning-lignende duft og er kjent for å virke beroligende, balanserende og oppløftende. Den er en typisk all-round olje som er fin ved de fleste hudproblemer og har tradisjonelt vært mye brukt i kosmetikk; foruten som fiksativ i parfymer.
Den blander seg godt med krydder- og blomsteroljer og binder flyktige oljer så de varer lenger. Prøv den i massasjeblandinger eller i aromalampen for en varm og spennede duftopplevelse.

Hovedside
Om oss
Nettbutikk
Nyheter
AROMATERAPI
BLOMSTERMEDISIN
CELLULITTER
ETERISKE OLJER
FLÅTT & MYGG MIDLER
FLÅTT PÅ HUND & KATT
FORKJØLELSE & INFLUENSA
FOTSOPP
HEMOROIDE KREM
HERPES MIDLER
HODELUS MIDDEL
HODEPINE & MIGRENE
JULEMARKED 2011
KUNNSKAPSHJUL
MASSASJE OLJER PRO
MUSKELSMERTER
NATURMIDLER
NEGLESOPP
PIGMENTFLEKKER
PLANSJER & PLAKATER
RYNKER
SVART KARVEFRØ
SØVNLØSHET
ØRELYS - OTOPATI
ÅREKNUTER
Teknisk side 2 2012
KONTAKT SKJEMA
GRATIS NYHETSBREV
INNKJØPSAVTALE
Fotpleie - terapeut og forhandlerkatalog
Nettstedskart