Bruk av eteriske oljer og solhatt ved forkjølelseEteriske oljer brukt i badetBehandling med ørelys

naturterapi nettbutikk eteriske oljerVelkommen til Myrra - din faghandel for Naturterapi. Etablert 1999 

Hovedside


Produktsøk

Produktgrupper
-- SOMMERMARKED --
..
AROMALAMPER
AROMATERAPI
Base blandinger Pro
Baseoljer A-L
Baseoljer M-Å
Blomstervann Bio
Bøker
EteriskOlje A - E
EteriskOlje F - K
EteriskOlje L - N
EteriskOlje O - R
EteriskOlje S - Å
Inhalator & vifte
Oljeprøver
Plansjer etc.
Sikkerhetsveiledning
Startpakker
Treesker for flasker
BLOMSTERMEDISIN
DUFTSPREDERE
DØDEHAVET
EMBALLASJE
FORKJØLELSE
HERPES
HODELUS MIDDEL
HUDPLEIE
KOSTTILSKUDD
KUNNSKAPSHJUL
LAVENDEL
MUSIKK CDer
MYGG & FLÅTT MIDDEL
NAG CHAMPA
NATURMIDLER
NATURSÅPER
NEEM
NEGL & FOTSOPP
PLANSJER - PLAKATER
RØKELSE
SNEGLEMIDDEL
STARTSIDE
TEA TREE
TESTSIDE
YOGA
ØRELYS - ØREVOKS
Prisliste



AROMATERAPI / EteriskOlje L - N
| Base blandinger Pro | Baseoljer A-L | Baseoljer M-Å | Blomstervann Bio | Bøker | EteriskOlje A - E | EteriskOlje F - K | EteriskOlje L - N | EteriskOlje O - R | EteriskOlje S - Å | Inhalator & vifte | Oljeprøver | Plansjer etc. | Sikkerhetsveiledning | Startpakker | Treesker for flasker

Produktnr. Beskrivelse Pris inkl. mva Antall
EO1110
Lavendel fine HA (Lavendula aug.) fra Frankrike

BESKRIVELSE: Lavendel eterisk olje fremstilles ved dampdestillasjon av blomsterknoppene. Lavendeloljen er lettflyktig (topp note) og nesten uten farge. Den har en frisk og klar blomsterduft, med en subtil urteaktig undertone. Lavendel eterisk olje er fin å blande med de fleste andre eteriske oljer, spesielt sitrusoljer, andre blomsteroljer og urteoljer.  

De beste HA (high altitude = voksested 800-1300 moh) kvalitetene kommer fra Frankrike.  

TRADISJONELL BRUK: Lavendel er uten tvil den mest populære og anvendelige eteriske oljen av alle eteriske oljer. Den er nesten for god til å være sann, med egenskaper som har overlevd tidens tann gjennom tusener av år. Mange av lavendelens gode egenskaper er forbundet med oljens evne til å balansere kroppsfunksjoner og sinnsstemninger. Sett under ett er lavendel mest kjent for å virke smertestillende, beroligende og fremme god søvn. Lavendeloljen brukes aktivt ved aromaterapi massasje av verkende og smertefulle muskler. Og noen få dråper lavendel eterisk olje i badet eller et par dråper på hodeputa fremmer god søvn så godt som noen sovetablett.

KLIKK PÅ BILDET FOR MER INFORMASJON ..... 


VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL | Mer info
NOK 42.30
EO1111
Lavendel naturlig vill HA (Lavendula aug.) fra Frankrike
HA= High Altitude (voksested 800-1300 moh)
Vår beste lavendelolje. Fremstillt av lavendelblomster (var. delphinensis) som voker vilt i de høyeste fjellområdene i Haute Provence.

Svært god duft.
Terapeutiske egenskaper - vennligst se Lavendel fine HA.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 73.60
EO1112
Lavendel fine bio HA (Lavendula augustifola) fra Frankrike
Kontrollorgan bio: EcoCert Frankrike.
Se forøvrig beskrivelse ovenfor (Lavendel fine).

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 89.30
EO1113
Lavendel 40/42 (Lavendula Augustifolia)fra Frankrike
Lavendelolje tilsatt linalool og linalyl acetat - standardisert til 40/42 % esterinnhold. Egner seg godt til såpe og kosmetikkproduksjon der en jevn standardisert kvalitet er viktig.

Se forøvrig Lavendel fine HA når det gjelder lavendelens terapeutiske egenskaper.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 43.50
EO1115
Legevendelrot (Valeriana Officinalis) fra India
Olje fra Legevendelrot også kjent som Valerian, Vendelrot, Baldrian fremstilles ved dampdestillasjon av tørket rot. Den er lys gul, tyntflytende og med en svært karakteristisk og kraftig duft som kommer fra valerensyrer (isovaleriansyre). Fersk olje har en jorduft med et innslag av tre, krydder og mysk. Navnet kommer forøvrig fra det latinske "valere" som betyr sunn, og viser til urtens legende egenskaper.
Den har først og fremst blitt brukt som et beroligende, nervestyrkende og smertestillende middel. Prøv noen dråper i et beroligende kveldsbad eller i en aromalampe. Oljen sies å være fin mot hodepine og migrene. Masser oljen (1-2%) blandet med din favoritt baseolje i nakke eller tinning.
Den virker ellers krampeløsende og anvendes i blanding med andre oljer ved massasje av vonde og stive rygger.
En spesiell egenskap er at katter og speiselt hankatter føler seg tiltrukket av oljen. Prøv en dråpe på en katteleke !

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 97.60
EO1116
Leleshwa (Tarchonanthus Camphorantus) fra Kenya
Leleshwa oljen fremstilles ved dampdestillasjon av friske blader og blomster. Oljen er lys gul/grønn og lettflytende klar ved romtemperatur. Den har en urteaktig duft med en utpreget kamfer top note.

Leleshwa er en olje med spennende egenskaper. Tester har vist at Leleshwa er ekstremt effektiv mot virus, bakterier og sopp. I enkelte tilfelle mer effektiv enn Tea Tree olje. Dette gjør oljen spesielt godt egnet til rengjøringsmidler og til hudpleie - såper, kremer og geler.

Aromaterapeutisk har Leleshwa svært gode helende egenskaper ved nesten alle typer hudproblemer - akner, brannsår, herpes, eksem, psoriasis, hevelser, slag og solbrenthet. Den fremmer blodsirulasjonen og er god å bruke ved stive og støle muskler, gikt og reumatisme.. - De antivirale og antibakterielle egenskapene gjør at oljen er fin å bruke ved hoste, forkjølelse, influense, astma og bronkitt. Prøv den i en aromainhalator.

Lelehwa er dessuten en beroligende olje som fremmer søvn og som tradisjonelt sies å redusere mareritt. - Den egner seg også utmerket til å behandle stress og hodepine. Masser tinningene/nakken med en blanding av din favoritt baseolje og leleshwa (maks 3%).

Oljen blander seg godt med lavendel, geranium, sandeltre, røkelsetre, sedertre, ingefær og furu.


VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 165.40
EO1118
Lime (Citrus Aurentifolia) fra Mexico
Oljen fremstilles ved pressing av skallet fra umodne limefrukter. Den er en lettflytende lysegul/grønn olje med en varmende og litt syrlig sitrusduft. - Oljen virker rensende på fet og uren hud og er derfor fin mot kviser og akner. Den stimulerer blodsirkulasjonen og virker sammentrekkende på trøtt og moden hud. - I massasjeblandinger anvendes den gjerne mot celluliter (ikke mer enn 1% blanding) og generelt ved dårlig blodsirkulasjon.
Duften virker oppkvikkende, styrkende og prestasjonsfremmende; og sammen med de febernedsettende og antiseptiske egenskapende er dette en fin olje å bruke når prestasjonsangsten og infuensaen truer. Prøv den i en aromalampe eller inhalator !

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 39.60
EO1119
Lindeblomst ekte absolu (Tilia cordata) fra Frankrike
Tyktflytende absolu som er fremstillt fra tørkede blomster og som avgir en frisk honningaktig duft av lindeblomster. Er kjent for sine beroligende egenskaper ved stressrelaterte plager, engstelse og ved søvnproblemer. Lindeblomst absolu er fin å bruke i massasjeblandinger; men duften blir for for dominerende så her er mindre bedre enn mere. Bruk kun en liten knivsodd (tilsvarende 3-8 dråper/100ml) i massasjeblandinger og i bad mot hodepine, migrene og ved nervøse spennniger. En behagelig og sensuell blomsterduft som med fordel også kan brukes som en naturlig parfyme !
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 104.20
EO1120
Løpstikke - kjærlighetsurt (Levisticum officin.) Ungarn
Oljen destilleres fra løpstikkeroten og har en varm krydderduft. Bladene fra løpstikke gir en karakteristisk smak på grønnsaksupper. Løpstikke ble dyrket i klosterhagene og den er kjent for å ha en stimulerende virkning på kjønnsdriften, derav navnet kjærlighetsurt. Oljen virker rensende og er fin mot reumatisme og gikt. Den har også en regulerende effekt i forbindelse med fordøyelsesproblemer og luft i magen. Oljen bør ikke brukes av gravide og rett før solbading da den kan virke fotosensibilerende.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 159.40
EO1122
Mandarin gul deliciosa (Citrus reticulata) fra Italia
Oljen fremstilles ved kaldpressing av fruktskallet fra moden mandarin frukt og har en frisk og søt sitrusduft. Den gode duften og den milde virkningen gjør den spesielt egnet til barn, gravide og eldre. Oljen er velegnet mot hikke, ved mageproblemer, søvnløshet; og for å roe ned oppspillte barn. Masser maven i sirkulære bevegelser med en 2% løsning i baseolje. Oljen virker elastiserende på huden og kan forebygge strekkmerker ved graviditet. Bør ikke anvendes i forbindelse med soling.

Mandarin olje er fin å blande med bergamot, geranium, lavendel, neroli, appelsin og rose oljer.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 47.30
EO1123
Mandarin grønn deliciosa (Citrus reticulata) fra Italia
Oljen fremstilles ved kaldpressing av fruktskallet fra umoden mandarin frukt på størrelse med en valnøtt. Varianten er noe mildere og søtere enn gul mandarin olje og foretrekkes av mange terapueter. Den har forøvrig tilsvarende terapeutiske egenskaper som gul mandarinolje.

Grønn mandarin olje benyttes mye i parfymeindustrien i motsettning til gul mandarin olje som for det meste brukes som smakstilsetting i matvareindustrien.

Prøv grønn mandarin olje - vi tror ikke du blir skuffet !

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 50.70
EO1125
Manuka (Leptosperum scoparium) fra New Zealand
Manuka eterisk olje fremstilles ved dampdestillasjon av Manuka buskens blader og frø. Manuka busken kan bli 2-5 meter høy og vokser i Australia og på New Zealand. Den beste oljen sies å komme fra den østlige delen av New Zealand. Manuka er en fjern slektning av Tea Tree, men omtales ofte som en Tea Tree variant. Oljen har imidlertid en helt annen sammensetning enn Tea Tree og har en treaktig varm duft ikke ulik Sedertre. Oljen er mest kjent for å være svært aktiv overfor virus, bakteries og sopp - i enkelte tilfelle 10-20 ganger mer aktiv enn Tea Tree !

TRADISJONELL BRUK: Maoiri folket på New Zealand har lenge kjent til Manuka's legende egenskaper. Avkok av bladene har blitt brukt til å behandle en rekke hud problemer, inkludert kroniske sår, ringorm og eksem, samt urinveis problemer. Bladene ble kokt i vann og dampen inhalert for å redusere plagene ved forkjølelse, bronkitt og astma. Blader og bark ble kokt sammen, og den varme væsken ble massert på stive rygger og revmatiske ledd. Pressede Manuka blader ble også brukt som et grøtomslag på mange hud sykdommer og ble brukt direkte sår og hudsprekker for å få en bedre sårheling og redusere risikoen for infeksjon.

Uten tvil var Manuka en viktig medisinplante, både for Maori folket og de opprinnelige europeiske nybyggerne som i de tidlige årene var avhengig av Maori kunnskap om medisinske planter i behandling av sine egne sykdommer.

TERAPEUTISK: Manuka oljen er i ferd med å bli en populær olje innenfor aromaterapien. Oljen virker muskelavslappende og er fin til massasje av trøtte ømme muskler og ledd. Dessuten gjør de sterke antibakterielle og soppdrepende egenskapene den velegnet ved forskjellige typer hud problemer som akner, forkjølelse sår og betent hud.
Manuka oljens antiseptiske egenskaper kommer også til rett ved inhalering, gjerne sammen med eukalyptus, ved alminnelige luftveisproblemer som astma, bronkitt og forkjølelse.

PSYKISK: Praktisk bruk i Aromaterapien har vist at Manuka oljen har en sensuell "føle seg vel" egenskap som gjør den nyttig for de med nervøs anspenthet og stress relaterte plager; eller rett og slett som en sensuell beroligende olje.

BLANDINGER: Oljen er fin å blande med Lavendel, Rosmarin, Furu, Geranium og generelt med krydderoljer.

SIKKERHET: Må ikke brukes innvortes. Blandes med baseoljer til 2% eller mindre før bruk på huden.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 99.40
EO1126
May Chang / Cubeba (Litsea cubeba) fra Kina
Denne oljen er også kjent under navnet tropisk Verbena eller eksotisk Verbena. Aromaen på denne oljen ligger et sted mellom sitron og sitrongress. Den er relativt sterk og klar. Oljen anvendes ofte i såpe til å forankre og forsterke andre sitrusoljer. - May Chang har lenge blitt brukt i Kinesisk medisin. Og er kjent for god effekt ved hodepine, spesielt den som kommer med forkjølelse og bihulebetennelse. Oljen anvendes også ved avspenning og meditasjon; og i det hele tatt ved stress relaterte symptomer. Den har dessuten en rensende effekt ved fet hud og akner. En spennende olje.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 39.80
EO1128
Melisse bio (Melissa officinalis) fra England
Ekte olje fra Melisse/Sitronmelisse er en eksklusiv, lys gul og lett flyktig olje med en duft av sitron og med en rik blomster og urtekarakter. Duften av Melisse har vært anvendt lenge; Linné hadde med den eteriske oljen i sin Pharmacopaea Holmiensis ca 1740.
Oljen virker beroligende og stryrkende ved uro, depresjon, utbrennthet og angst. Den virker skjerpende på hjernen og er kjent for å klare tankene og minnet. Ellers er den svært god for å lindre migrene og stresshodepine. Den brukes da i en aromalampe eller inhalering av et par dråper olje på et lommetørkle/hodeputen.
Oljen er antiseptisk, antiviral og slimløsende og kan anvendes ved problemer i luftveiene (astma, forkjølelse, hoste). Spesielt god ved åndedrettsbesvær knyttet til angst. Bruk den i en aromalampe eller ved brystmassasje etter fortynning med baseolje.
Aromaterapeutisk virker den krampeløsende og har en gunstig effekt ved nervøs mage, kvalme og menustrasjonsmerter. Den er ellers kjent for å senke blodtrykket og virke beroligende på hjertet. Oljen blander seg godt med andre sitrusoljer, einerbær, patsjuli, tea tree og lavendel.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 159.70
EO1130
Merian 'Spansk Type' (Thymus mastichina) fra Spania
Oljen destilleres fra tørket urt og har en varm treaktig duft. Denne oljen er god ved skrubbsår, for å lindre forstuing og strekk, og generelt ved muskelsmerter og verking. Den er dessuten udmerket ved massaje mot hodepine og migrene, og har en sterkt beroligende effekt som kan hjelpe ved søvnløshet og spenninger. Den blander seg godt med andre urteoljer, tea tree og eukalyptus. Bør ikke brukes ved graviditet !
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 52.80
EO1132
Musk - ekte olje (Hibiscus abelmoschus) fra India
VENNLIGST SE : AMBRETTE ABSOLU FOR INFORMASJON OG PRIS
NOK 0.00
EO1133
Muskatellsalvie (Salvia Sclarea) fra Russland
Oljen destilleres fra urtens blad. Den har en søt og nøtteatig duft. Oljen er en kjent 'kvinneolje'; den virker euforisk (gir en følelse av velvære), er balansernde og varmende. Den er tradisjonelt brukt ved menstruasjonsforstyrrelser, ved frigiditet, impotens, nervøse spenninger og stressrelaterte plager. Den er ellers fin mot spente musker (smerter og verkende muskler). Oljen er svakt astringerende og mildt antiseptisk og er generelt virksom mot plager som skyldes fet hud. - Oljen sies også å motvirke høyt blodtrykk; samt redusere plager ved kramper og luft i magen.

Muskatellsalvie har forøvrig tilsvarende egenskaper som Salvie Dalmatisk. Den inneholder ikke tujon, men sklareol med lignende effekt, så denne mildere oljen kan erstatte Dalmatinsk Salvie ved hormonelle plager.

Må ikke brukes av epeleptikere og gravide.
Se også Salvie Dalmatinsk og Spansk Salvie.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 47.40
EO1134
Muskatnøtt (Myrestica fragnans) fra Indonesia
Oljen destilleres fra muskatnøtten og har en varm og krydderaktig duft. Den er nyttig ved de fleste problemer med fordøyelses-systemet; ved diare, luftsmerter og kvalme. Oljen øker appetiten og forhindrer forstoppelse. Muskatolje kan anvendes ved frigiditet og impotens; og kan hjelpe ved fødsler ved å forsterke sammentrekningene. De varmende egenskapene er spesielt gode ved muskelsmerter, ved gikt og reumatisme. Oljen blander seg spesielt godt med geranium, salvie og rosmarin. Bør ikke brukes ved graviditet !
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 40.80
EO1135
Myrt (Myrtus communis) fra Marokko
Myrt er en eviggrønn busk som vokser vilt ved middelhavet. Oljen har en spesiell, krydder- og kamferaktig duft. Myrtolje blir anvendt bla. som en krydderaktig komponent til parfymer og kosmetikk. Den blander seg godt med bergamot, lavendel, rosmarin, muskatt-salvie og lime oljer. Aromaterapeutisk virker den klarende og rensende; og anvendes ved utbrenthet, emosjonell stress og depresjon. Oljen frisker opp gråaktig hud; og er god ved akner og fet hud. Den brukes også ved eksem og insektsbitt.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 53.40
EO1136
Myrra (Commiphora myrrha) fra Somalia
Oljen ekstraheres fra kvae fra myrratreet og har en varm duft av tre, som til tider kan virke litt bitter. Som røkelse er dette en av de eldste eteriske oljene, med en mildt stimulerende virkning. - Den er spesielt nyttig ved munnsår, ved skrubbsår og kutt. Oljen har også anvendelse mot fotsopp, eksem og generelt tørr hud. Som innhallasjonsmiddel virker den klarnende ved forkjølelse, hoste og sår hals.

Må ikke brukes ved graviditet !

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 94.60
EO1137
Neroli (Citrus aurantium) fra Marokko
Oljen destilleres fra nyplukket appelsinblomst og har en frisk og delikat blomsterduft av appelsin. En typisk forførende og sensuell olje som ofte anvendes i parfymer. Terapeutisk virker den både oppløftende og beroligende og er verdifull som antidepressiva, ved nervøse spenninger, ekstrem urolighet, hysteri og sjokk. Den kan blandes med andre blomsteroljer - men står også godt på egne ben.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 123.20
EO1138
Niaouli (Melaleuca quinquenervia) fra Spania
Oljen destilleres fra Niaouli treets blader. Den har en svakt søtlig og frisk duft og er mest kjent for sine antiseptiske, balsamiske og klarende egenskaper. Oljen bedrer konsentrasjonen og er på denne måten en god mental olje. De antisptiske og balsamiske egenskapene gjør den til en fin hudolje ved behandling av sår, akner og insektstikk. I massasjeblandinger brukes den oftest mot reumatiske smerter og generelt ved nervesmerter. Oljen blander seg godt med koriander, fenikkel, einer, lavendel, furu og peppermynte oljer.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 43.40