Bruk av eteriske oljer og solhatt ved forkjølelseEteriske oljer brukt i badetBehandling med ørelys

naturterapi nettbutikk eteriske oljerVelkommen til Myrra - din faghandel for Naturterapi. Etablert 1999 

Hovedside


Produktsøk

Produktgrupper
-- SOMMERMARKED --
..
AROMALAMPER
AROMATERAPI
Base blandinger Pro
Baseoljer A-L
Baseoljer M-Å
Blomstervann Bio
Bøker
EteriskOlje A - E
EteriskOlje F - K
EteriskOlje L - N
EteriskOlje O - R
EteriskOlje S - Å
Inhalator & vifte
Oljeprøver
Plansjer etc.
Sikkerhetsveiledning
Startpakker
Treesker for flasker
BLOMSTERMEDISIN
DUFTSPREDERE
DØDEHAVET
EMBALLASJE
FORKJØLELSE
HERPES
HODELUS MIDDEL
HUDPLEIE
KOSTTILSKUDD
KUNNSKAPSHJUL
LAVENDEL
MUSIKK CDer
MYGG & FLÅTT MIDDEL
NAG CHAMPA
NATURMIDLER
NEEM
NEGL & FOTSOPP
PLANSJER - PLAKATER
RØKELSE
SNEGLEMIDDEL
STARTSIDE
TEA TREE
TESTSIDE
YOGA
ØRELYS - ØREVOKS
Prisliste



AROMATERAPI / Baseoljer M-Å
| Base blandinger Pro | Baseoljer A-L | Baseoljer M-Å | Blomstervann Bio | Bøker | EteriskOlje A - E | EteriskOlje F - K | EteriskOlje L - N | EteriskOlje O - R | EteriskOlje S - Å | Inhalator & vifte | Oljeprøver | Plansjer etc. | Sikkerhetsveiledning | Startpakker | Treesker for flasker

Produktnr. Beskrivelse Pris inkl. mva Antall
BO1200
Macadami kaldpresset (Macadamia tetraphylla) Australia
Fremstilles ved kaldpressing av makadaminøtter. En fet olje som er fin å bruke både til hudpleie og mat (salater og steking). Spesielt bra for tørr og gammel hud; da den hjelper til å bevare fuktigheten og vitaliteten i huden. Oljen inneholder 20% palmitolsyre som finnes naturlig i underhudsfettet. Palmitolinnholdet i huden minsker jo eldere vi blir; hvilket innebærer at elastisiteten og vitaliteten i hunden også minsker. Holdbarhet 1,5-3 år.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 75.50
BO1210
Mandelolje kaldpresset (Prunus amygdalus) Spania
Lysegul, klar og tyntflytende olje nesten uten lukt og smak. En klassisk hud- og massasjeolje som hverken er for fet eller for tørr; og som gir god glid ved massasje. Den gjør huden elastisk og kan være til god hjelp ved psoreasis og andre eksemer. Baseolje i mange hudoljer/kremer. Dette er gjerne førstevalget til aromaterapeuter - den tåles av de fleste og er lett å massere med. Ved hel kroppsmassasje blandes den gjerne med en letter olje som druekjerne (10-30%) ; da den kan bli litt kleberlig. Oljen er fremstillt ved kaldpressing og lett raffinering. Holdbarhet 2-3 år.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 39.90
BO1215
Mandelolje økologisk (Prunus amygdalus) Spania
Denne noe dyrere varianten av mandelolje er kaldpresset og har en karakteristisk duft av mandel og en mild nøttesmak. Den har tilsvarende egenskaper som foregående produkt (BO1210) når det gjelder massasje; men den anvendes mindre i kosmetiske hudprodukter pga duften. Oljen er noe rikere enn den foegående varianten og er velegnet til matlaging for de som setter pris på den milde nøttesmaken. Den er fremstillt ved kaldpressing (30-70 grader) og påfølgende filtrering. Holdbarhet 2-2,5 år.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 78.30
BO1220
Moringa økologisk (Moringa olifera) fra Kenya

PRODUKTBESKRIVELSE Moringa olje eller frøolje fremstilles ved kaldpressing av økologisk dyrket Moringa frø, derved beholdes alle de gode egenskapene ved Moringa oljen. Frøene inneholder 38-40% olje som brukes terapeutisk, kosmetisk og i matlaging.

Innenfor Indisk Ayurvedisk medisin brukes Moringa olje ved epelepsi, kramper, nyreproblemer, hyperaktivitet, samt til å senke kolesterol og bekjempe bakterie og soppinfeksjoner.

 

MASSASJE / TERAPI  Moringa kan med fordel brukes til babymassasje, til å roe ned å behage ditt nyfødte barn med helbredende kontakt via massasje. På denne måten kan du forebygge kolikk, øke blodsirkulasjonen, samt støtte den nevrologiske utviklingen hos ditt barn.

Moringa er en svært stabil baseolje med høy næringsverdi for huden. Den har mange av de samme egenskapene som oliven olje, men er lettere og absorberes raskere av huden. Den er en naturlig antioksidant, gjør huden silkemyk og regnes for å være en god massasjebase.

 

HUDPLEIE / KOSMETIKK Moringa er en halvfet olje som lett trenger gjennom huden og er fin for aldrende hud og sensitiv hud. Den brukes i ulike lotions og kremer som baseolje, og kan anvendes for alle hudtyper.

Oljens eksepsjonelle balanserende egenskaper på aldrende hud skyldes bla den kraftige antioksidative effekten som begrenser dannelsen av frie radikaler i huden. Frie radikaler gjør skade på hud cellene og baner vei for

rynker. Brukt som renseolje hjelper den til med å fjerne sorte prikker, flekker og få tilbake glød i huden. Dens evne til å rense huden og tilføre verdifull næring, hjelper til med å balansere hudens sekresjon av oljer/fett og holde den ren og frisk.      

 


VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL | Mer info
NOK 133.70
BO1230
Nattlys økologisk (Oenothera biennis) England
Tørr og lett olje som forblir flytende selv ved ganske lave temperaturer. Oljen er rik på næringstoffer; spesielt GLA og andre essensielle fettsyrer. Oljen kan med fordel brukes alene på eksem/psoriasis eller som baseolje for eteriske oljer. Den virker mykgjørende, men er ikke så beskyttende som fetere oljer. Seborre' hos småbarn lindres utvortes av oljen. - Ved innvortes bruk som kostilskudd for gamma-linolensyre tas 0.5-4 ml per dag i noen uker. GLA har hormonell effekt; det er nødvendig for at kroppen skal kunne produsere prostaglandiner - oljen anvendes bla. for å balansere PMS og klimaterieproblemer. Kan gi mavebesvær og hodepine ved innvortes bruk. Anbefales ikke for epeleptikere. Nattlysolje er fremstillt ved kaldpressing, filtrering og deoderisering. Holdbarhet 1-2 år.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 77.50
BO1235
Neem økologisk olje (Melia azadiracta) India

PRODUKTBESKRIVELSE Neem oljen fremstilles ved kaldpressing av Neem nøtter. Ren Neem olje stivner ved romtemperatur, vi har derfor tilsatt 15% økologisk Oliven olje for å holde den flytende. Neem treet har hatt en sentral rolle i Ayurvedisk medisin i over 4000 år. I India blir Neem anvendt i behandlingen av en rekke alminnelige plager; som skrubbsår, blåmerker, forbrenninger, forstuinger, øreverk, hodepine, feber, sår hals mm. Neem oljen har en sterk antibakteriell og soppdrepende effekt.  

 

HUDPLEIE/KOSMETISK  Neem oljen er antibakteriell, antiviral, soppdrepende, antiseptisk og dreper parasitter. Pga disse egenskapene blir oljen anvendt i en rekke hudpleie og kosmetiske produkter – såper, tannpasta, hårpleie, fuktighetskremer og salver.    

Neem oljen brukes ved nesten alle typer hud problemer. Den er spesielt fin ved hudskader som sår eller skrubbsår. Den soppdrepende effekten gjør at oljen kan brukes ved fot/neglsopp og andre typer soppinfeksjoner i huden.

 

MASSASJE / TERAPI  Neem olje kan med fordel brukes til punkt massasje. Gjerne i en blanding med 50 % mandelolje. Spesielt fin å bruke til tørr eksem hud, samt rød flammet problem hud. Oljen er kjent for sine fuktighets bevarende og regenerende egenskaper. Den gjør huden myk og elastisk.

 

MEDISINSK De brede antivirale og antibakterielle egenskapene gjør at Neem oljen tradisjonelt har blitt brukt ved en rekke sykdommer/plager, som skyldes bakterie, sopp og virus infeksjoner. Den tradisjonelle bruken har overlevd tidens tann og er i dag bekreftet i flere vitenskaplige studier.

 

SIKKERHET Vi kjenner ikke til sikkerhetsrisiko forbundet med bruk av Neem olje utvortes. Vi anbefaler ikke innvortes bruk av Neem oljen uten i samråd med terapeut/lege.


VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL | Mer info
NOK 148.40
BO1240
Nyperosefrø økologisk (Rosa rubiginosa) Chile
Utvinnes av frøene i nypefrukten og har tradisjonelt vært anvendt av indeanerene i Andesfjellene. Dette er den eneste vegetabilske oljen som har et naturlig innhold av retinsyre (a-vitaminsyre) 125 mcg/100g. En tørr olje rik på linol- (omega 6) og linolensyre (omega 3). Virker velgjørende og regenererende på normal til fet hud og anbefales mot arr, (sol)rynker, eksem og generelt til moden hud. Brukes gjerrne med 2-10% i blandinger; konsentrert kan den virke uttørkende. Tilsatt 0.5% E vitamin for lengre holdbarhet.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 118.50
BO1250
Oliven økologisk jomfru (Olea Europea) Spania
Lys grønn olje som presses ut av oliven ved 20-25 grader - extra jumfruolje. En fet olje som kun delvis tas opp av huden. Er mykgjørende og beskyttende. Utmerket til kroppsmassasje, men bør blandes med feks mandel (50%) eller tistelolje. Klassisk olje for tørr og sprukken hud (albuer og knær) og har lenge blitt anvendt ved ømtålig og sår hud. Oljen er mineralrik og ganska rik på E-vitamin (12-13 mg per 100 ml - mindre enn en tiendel av hva som finnes i hvetekimolje). Inneholder linolsyre (omega-6-fettsyre) 4-15 %, linolensyre (omega-3-fettsyre) under 1 %. Klassisk middelhavsolje for matlaging. Holdbarhet 3-4 år.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 48.90
BO1263
Raps lettraffinert (Brassica napus) Tyskland
PRODUKTBESKRIVELSE Rapsoljen vår fremstilles fra rapsfrø.. Oljen er lettflytende, tynn, klar og lys gul nesten uten lukt og smak. Rapsoljen er en rimelig og populær olje til hudpleieprodukter. Den gjør huden myk og elastisk uten at den virker for fet. Oljen er en god matolje, spesielt til steking og wok hvor den tåler varmen godt uten å oksideres (harskne).
MASSASJE / TERAPI Rapsoljen er en nykommer når det gjelder bruk i aromaterapeutisk massasje. Svært få reagerer allergisk på oljen og den er relativt lett å massere.
Rapsolje lindrer ved kløe i huden og reduserer rødflammethet. Oljen er fin for de med sensitiv hud, da den er kjent for å være ikke allergifremkallende.
HUDPLEIE / KOSMETIKK Rapsoljen er en halvfet olje som lett trenger gjennom huden og er fin for aldrende hud og sensitiv hud. Den brukes i ulike lotions og kremer som baseolje og kan anvendes for alle hudtyper.
MATLAGING Vår rapsolje er en fin matolje nesten uten duft og smak. Den egner seg spesielt godt til steking/wok pga det høye innholdet av enkeltumettede fettsyrer (Oljesyre). Den er også god til salater for de som ikke liker kraftig smak på oljen, men heller vil tilsette sitt eget krydder.
SIKKERHET Vi kjenner ikke til sikkerhetsrisiko forbundet med bruk av rapsolje innvortes eller utvortes.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 39.90
BO1265
Ringblomst - økologisk ekstr. (Calendula officinalis) Englan
Fremstilles ved uttrekk (maserat) av kronblader i biodynamisk sosikke- og tistelolje. Oljen virker fuktgivende, beroligende, blodstillende og lett sammentrekkende på huden. Ringblomst er en av de mest kjente hudoljene og sies å ha en god virkning på kroniske sår som liggesår og bensår; virker beroligende på insektstikk og sår rød hud spesielt hos barn. Den anvendes også på solbrent hud og skal være spesielt god på tørr eksem og psoriasis. Holdbarhet 1-2 år.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 89.50
BO1270
Risin kaldpresset (Ricinus communis) India
En fet olje som utvinnes ved kaldpressing av ricinfrø. Oljen har tradisjonelt vært anvendt som et laxeringsmiddel. Den opptas svært langsomt av huden og passert derfor godt til massasjeblandinger, ansiktrengjøring og leppestifter. - Ricinoljen er helt ulik annen vegetabilsk olje ved at den inneholder kun 10% vanlige fettsyrer. Hovedsaklig inneholder den ricinolje, en meget stabil og holdbar fettsyre (holdbarhet 3-4 år). - Foruten som tilsats i massasjeblandinger (10-20%) anvendes ricinoljen innenfor Ayurvedisk medisin ved ryggplager, isjas og reumatisme. Oljen varmes da gjerne før den smøres på huden.
Oljen anvendes ellers ved egenbehandling av sjønnhetsflekker, brune pigmentflekker og leverflekker. Smør flekkene 2-3 ganger pr dag i flere uker.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 53.20
BO1280
Solsikke økologisk (Helianthus annus) Tyskland
Lys gul olje presses ut av frøene som inneholder 40-51% olje. En lettflytende og 'tørr' olje som ligner på Tisteloljen. Inneholder Linolsyra (omega-6-fettsyra) 57-70 %, linolensyra (omega-3-fettsyra), under 1 %. Oljen kan anvendes ren og ublandet til massasje når man vil ha litt motstand. Ellers blandes den ofte med en noe tykkere olje som oliven eller avokado etter behov. Bra matolje med både duft og smak. Holdbarhet 1,5 - 2,5 år.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 46.70
BO1300
Svart Karvefrø kaldpresset (Nigella Sativa) Egypt
Oljen fremstilles ved kaldpressing av hele karvefrø. Den er lettflytende og har en gyllenbrun farge, med en karakteristisk mild og krydderaktig duft.

Svart Karvefrø olje er en verdifull kilde for proteiner, karbohydrater, essensielle fettsyrer, Vitaminer A, B1, B2, B6, C, Niacin og Folacin så vel som mineraler som Kalsium, Kalium, Jern, Magnesium, Selenium, Kobber, Fosfor og Sink. Den inneholder Argenin som er vesentlig for vekst hos barn, og Karoten som konverteres til Vitamin A i leveren. Oljen fremmer elstisk/myk hud og skinnende hår, skjerper synet, beskytter cellemembraner og styrker immunsystemet. Biotin, en annen ingrediens, i oljen stabiliserer blodsukker nivået for alle aldre og kjønn. Den hjelper også til med å dempe depresjoner, og regulere metabolismen (fett, karbohydrater og karbohydrater).

Svart Karvefrø olje inneholder umettede fettsyrer, Linol syre og gamma Linolen syre (GLA), som begge er essensielle for immun systemet. Flere kliniske studier har også vist at GLA har en positiv virkning på hjerte sykdommer, redusere blodtrykket, fremme vekttap, og behandle diabetes og astma. Karveoljen er et utmerket kosttilskudd for alle aldre (unntatt små barn) og begge kjønn. Som kostilskudd tas 5-10 ml pr dag.

Innenfor hudpleie og aromaterapi verdsettes de hudfornyende egenskapene i behandling av aldrende og tørr eksem hud. Oljen er 'mat' for huden og virker fuktighetsbevarende, mykgjørende og kondisjonerende. Brukes gjerne med 10 -20 % i massasjeoljer og hudkremer.

Bra salatolje med både duft og smak. Holdbarhet 1,5 - 2,5 år.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 134.30
BO1310
Tamanu kaldpresset (Calophyllum inophyllum) Madagaskar
Tamanu er en halvtørr vegetabilsk olje med god aroma som fremstilles ved kaldpressing av tørkede nøttekjerner.
Oljen er antagelig mest kjent for sine sin evne til å stimulere dannelsen av ny hud, og derved fremskynde sårheling og veksten av frisk hud. Denne prosessen kalles "cicatrisasjon".
På sydhavsøyene hvor denne oljen opprinnelig kommer fra brukes den tradisjonelt til behandling av nær sagt alle slags hudproblemer; og generelt som en skjønnhetsolje for bevaring av en sunn og frisk hud.
Foruten de sårhelende egenskapene, virker oljen beroligende på nervøs hud og har gode antibiotiske egenskaper. Den absorberes lett og etterlater huden myk og elastisk. En svært god olje for behandling av mindre sår, brannsår, sprukken hud og irrritert tørr eksemhud.
Tamanu oljen brukes også til massasje ved neuralgia og reumatisme.

Oljens gode absorbsjonsevne, dens milde og behaglige aroma, og dens medisinske egenskaper gjør den ideel for bruk i lotions, kremer og andre kosmetikkprodukter.

INNHOLD FETTSYRER: Mettede fettsyrer 28%, enkeltumettede fettsyrer 50%, flerumettede fettsyrer 22%.


VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 137.40
BO1350
Tinnved kaldpresset (Hippophae rhamnoides) Russland
Tinnved oljen er en kompleks olje med flere unike og aktive komponenter som gjør den til en rik hudolje. Den brukes i kosmetikk som rynkekremer, kremer mot arr etter akner og mot strekkmerker, samt i en rekke medisinske hud preparater. Oljen er dessuten velkjent innenfor tradisjonell urtemedisin og som vitamin og kosttilskudd..

Produksjon: Oljen fremstilles ved kaldpressing av den oransje tinnved frukten, både fruktkjøttet og frøene presses sammen. Den kaldpressede oljen har en rød/oransje farge, en karakteristisk duft og en konsistens som sirup.

Innhold. Oljen har et rikt innhold av plante steroler, vitamin E og K, beta karoten, anti oksydanter, kartenoider og essensielle fettsyrer. Oljen er i sammensetning svært lik vårt hudfett.

Bruk i hudpleie. Tinnved oljens enestående egenskap i hudpleie kan sammen fattes i ordene - legende, revitaliserende og nærende. Både de essensielle fettsyrene, vitaminene og sterolene er viktige for å bevare en sunn og frisk hud. Dette gjør oljen svært populær å bruke i hudkremer, lotions og rynkekremer eller selvfølgelig i ren form direkte på huden. Oljen er særdeles nærende og revitaliserende for tørr, moden og sensitiv hud, samt eksemhud. Prøv å blande 5% i din daglige hudkrem.
Til medisinsk bruk på huden er den særlig effektiv til leging av sår hud, forbrenninger, eksem og stråleskader. Oljen brukes da som den er og virker bakteriedrepende og øker blodsirkulasjonen i huden, foruten at den fremskynder legingsprosessen..

Medisinsk bruk. Brukt som kosttilskudd har tinnved oljen vist seg å øke blodsirkulasjonen og ha positiv effekt på hjerteforstyrrelser. Oljen har dessuten tradisjonelt blitt brukt mot hals- og magekatarr, samt andre forstyrrelser i mage/term systemet.
Oljen brukes også som et naturlig kosttilskudd med sine positive effekter for hud og kropp. En dagelig dose på 5-10 ml (to teskjeer) er anbefalt som kosttilskudd.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 263.00
BO1360
Tistel lettraffinert (Carthamus tinctorius) Australia
Oljen er en lettraffinert variant uten spessiell duft og smak. Utvinnes ved pressing fra frøene som inneholder 25-35% olje.

En herlig, billig, tørr og tyntflytende olje som er god ved fet hud. Oljen virker mykgjørende men er ikke så beskyttende som en fetere olje. Den adsorberes raskt og virker heller tørr på huden. Brukes mye i lotion og kremer som bærer for stoffer som skal absorberes av huden.
Inneholder 80% linolsyre (omega-6-fettsyre) og ca 1% linolensyre (omega-3-fettsyre). Kan anvendes alene ved massasje eller blandes 10-50% med en fetere olje som mandel eller solsikkeolje.

Oljen er god til matlaging . Holdbarhet 1,5 - 2,5 år.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 43.70
BO1370
Tistel økologisk (Carthamus tinctorius) Australia
Oljen er en økologisk dyrket variant med rik duft og smak. Utvinnes ved kaldpressing fra frøene som inneholder 25-35% olje.

En herlig, billig, tørr og tyntflytende olje som er god ved fet hud. Oljen virker mykgjørende men er ikke så beskyttende som en fetere olje. Den adsorberes raskt og virker heller tørr på huden. Brukes mye i lotion og kremer som bærer for stoffer som skal absorberes av huden.
Inneholder 80% linolsyre (omega-6-fettsyre) og ca 1% linolensyre (omega-3-fettsyre). Kan anvendes alene ved massasje eller blandes 10-50% med en fetere olje som mandel eller solsikkeolje.

Oljen er god til matlaging om man liker en god nøttesmak. Holdbarhet 1,5 - 2,5 år.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 56.80