Bruk av eteriske oljer og solhatt ved forkjølelseEteriske oljer brukt i badetBehandling med ørelys

naturterapi nettbutikk eteriske oljerVelkommen til Myrra - din faghandel for Naturterapi. Etablert 1999 

Hovedside


Produktsøk

Produktgrupper
-- SOMMERMARKED --
..
AROMALAMPER
AROMATERAPI
Base blandinger Pro
Baseoljer A-L
Baseoljer M-Å
Blomstervann Bio
Bøker
EteriskOlje A - E
EteriskOlje F - K
EteriskOlje L - N
EteriskOlje O - R
EteriskOlje S - Å
Inhalator & vifte
Oljeprøver
Plansjer etc.
Sikkerhetsveiledning
Startpakker
Treesker for flasker
BLOMSTERMEDISIN
DUFTSPREDERE
DØDEHAVET
EMBALLASJE
FORKJØLELSE
HERPES
HODELUS MIDDEL
HUDPLEIE
KOSTTILSKUDD
KUNNSKAPSHJUL
LAVENDEL
MUSIKK CDer
MYGG & FLÅTT MIDDEL
NAG CHAMPA
NATURMIDLER
NEEM
NEGL & FOTSOPP
PLANSJER - PLAKATER
RØKELSE
SNEGLEMIDDEL
STARTSIDE
TEA TREE
TESTSIDE
YOGA
ØRELYS - ØREVOKS
Prisliste



AROMATERAPI / EteriskOlje F - K
| Base blandinger Pro | Baseoljer A-L | Baseoljer M-Å | Blomstervann Bio | Bøker | EteriskOlje A - E | EteriskOlje F - K | EteriskOlje L - N | EteriskOlje O - R | EteriskOlje S - Å | Inhalator & vifte | Oljeprøver | Plansjer etc. | Sikkerhetsveiledning | Startpakker | Treesker for flasker

Produktnr. Beskrivelse Pris inkl. mva Antall
EO1070
Fenikkel søt (Foeniculum vulgare) fra Egypt
Oljen destilleres fra fenikkelplantens frø og har en varm, søt lakrisaktig duft. Denne urt, som ble dyrket av romerene, blir tradisjonelt brukt i matlaging for å bekjempe overvekt. Oljen har en beroligende effekt på fordøyelsesystemet. Dette betyr at den er god ved tarmluft, kvalme, kolikk og ved usedvanlig stor appetit. Oljen er en av de viktigste ved behandling av cellulitt; den virker fuktighetsgivende ved tørr hud. Tradisjonelt er den antatt å øke brystmelkproduksjon. Fenikkelolje blander seg godt med geranium, lavendel og sandeltre. Oljen bør ikke brukes av gravide og epileptikere !
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 42.90
EO1071
Fiolblomst absolu (Viola odorata) fra Egypt
Fiolblomst absolu ekstraheres fra fiolblomstens blader. Ekstratet er viskøst og har en dyp grønn farge med en moseaktig søt fiolduft og er mye anvendt i parfyme. Den virker oppløftende og stabiliserende på sinnet og kan på denne måten kan være med på å styrke selvtilliten.
Den anvendes i massasjeblandinger ved stress, hodepine og søvnløshet. Fiol absolu fremmer blodsirkulasjonen og kan med fordel også anvendes ved reumatiske lidelser.
En eksklusiv og dyr olje med en unik duft. Pga styrken kan den anvendes i små mendger, gjerne mindre enn 1% i massasjeblandinger.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 164.70
EO1072
Frankincense - Røkelsetre (Boswellia sp.) fra Oman
VENNLIGST SE : RØKELSETRE FOR INFORMASJON OG PRIS
NOK 0.00
EO1073
Furunål vill (Pinus sylvestris) fra Bulgaria - 30%

BESKRIVELSE: Den eteriske oljen destilleres fra de minste grenene og nålene på såkalt skotsk eller nordisk furu (Pinus sylvestris) som er det vanligst forekommende furutreet i Europa. Oljen er lys gul eller vannklar, er middels flyktig og har en herlig frisk og skogsaktig duft med varme balsamiske undertoner.  Oljen danner fine synergier med oljer fra sedertre, einerbær, lavendel, rosmarin og patsjuli. De største landene for produksjon av furuolje er Bulgaria, Russland og USA.

 

TRADISJONELL BRUK: Furu har lenge vært anvendt innen folkemedisin, både furubar (reumatisme), konglene og kvaen. Nordamerikanske indianere har brukt de ferske skuddene i en form for øl, for å forebygge skjørbuk.

Sanatorier for tuberkulose ble gjerne bygd i furuskoger, da duften av furu fremmet god helse og lindret på tuberkulosen.

Furuolje har en forfriskende duft og er tradisjonelt mye brukt i badet og badstue.

 

KLIKK PÅ BILDET FOR MER INFORMASJON …


VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL | Mer info
NOK 31.00
EO1074
Furunål Ponderosa Vill (Pinus pondersosa) fra Argentina
Oljen destilleres vha CO2 metode fra de minste grenene og nålene på Ponderosa furu (Pinus ponderosa); en furuvariant som voker i Sør/Nord Amerika. Den har en svært god balsamisk og frisk duft - og er vår beste furuolje.

Bruksmessig og terapeutisk anvendes den som den vanlige 'skotske' furuoljen. Men pga et høyt innhold av beta-pinen - ca 30% - har den bla bedre antiseptiske egenskaper enn den vanlige oljen som inneholder ca 2%.

Prøv den som et spennende og duftrikt alternativ - vi tror ikke du blir skuffet !



VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 72.60
EO1075
Furunål Kessia Bio (Pinus kessia) fra Madagaskar
Oljen er en økologisk variant som damp destilleres fra Kessia furuen's nåler. Den har en balsamisk og rik duft som varer lenge; og regnes for å være en av de mer eksklusive furu oljene. Den er ikke så krydderaktig som vanlig furu og har en rundere duft som gjør den duftmessig til et førstevalg !

Bruksmessig og terapeutisk anvendes den som den vanlige 'skotske' furuoljen. Men den sies å ha bedre stimulerende egenskaper og er derfor å foretrekke ved massasje der man ønsker å stimulere kroppens naturlige energi.

Prøv den som et spennende og duftrikt alternativ - vi tror ikke du blir skuffet !



VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 85.80
EO1077
Geranium (Pelargonium graveolens) fra Egypt
Oljen destilleres fra geraniumplantens blomster og blader, er fargeløs eller lys grønn med en søt og relativt tung blomsterduft med en anelse av mynte. Den regnes for å ha antidepressive og sedative egenskaper og anvendes ved spenninger, stress og humørsvigninger. En typisk kvinneolje som virker balanserende på kvinnelige hormoner og er tradisjonelt anvendt ved PMS. Oljen er god ved mange ulike hudproblemer som eksem, akner, ringorm, fet hud brannsår og andre sår og skader i huden. Den virker dessuten insektsavvisende. Oljen blander seg godt med mange andre oljer, bla. lavendel, rose, patsjuli, neroli og bergamot.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 54.70
EO1078
Geranium Rosetype Bio (Pelargonium Roseum) fra Marokko
Den roseduftende geraniumen varianten dyrkes spesielt for bladenes roseduft. Roseum varianten kommer opprinnelig fra Reunion øya og plantene dyrkes organisk. Oljen er fargeløs eller lys grønn med en søt og relativt kraftig blomster og krydderduft ulik den vanlige geranium oljen. Den er ikke en erstatning for Rose Otto, men den har mer roseduft enn noen annen geranium olje.
Terapeutisk brukes den som den vanlige geraniumoljen; men det sies at den har bedre virkning i forhold til PMS problemer og er en generelt bedre i forhold til å balansere psyken.
Prøv denne oljen; vi tror ikke du blir skuffet !

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 85.20
EO1080
Gran (Picea Mariana) fra Kanada
VENNLIGST SE : SORT GRAN
NOK 0.00
EO1081
Grapefrukt Ruby Red (Citrus paradisi) fra USA
Oljen kaldpresses fra fruktskallet og har en behagelig og forfriskende sitrus-aroma. Den virker oppløftende og er tradisjonelt brukt ved depresjoner, utslitthet og stress.

Dette er god olje i morgendusjen før en hektisk dag. Bruk noen dråper på svampen/kluten og kjenn hvordan oljen jager bekymringer på dør !

Oljen er fin i massasjeblandinger mot hodepine og migrene. Den astringerende egenskapen gør den velegnet ved cellulit massasje og generelt fet hud. Dessuten er den god mot vond lukt og spesielt røyklukt.

Grapefruktoljen har mye til felles med de andre sitrusoljene og blander seg godt med disse. Oljen finnes i flere botaniske varianter og Ruby Red er regnet for å være den beste av disse.

Oljen fordamper lett, så pass på korken !

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 43.80
EO1083
Grønnmynte/Spearmint (Mentha spicata) fra Kina
Oljen ekstraheres fra grønnmyntens blader. Dette er en lett og forfriskende olje (topp note) med den typiske mynteduften. Oljen har omtrent de samme egenskapene som peppermynteoljen men er mildere og litt mer behagelig på duften. Den er mest kjent for 'Spearmint' tyggegummi. - Oljen virker rensende, sammentrekkende og kjølende på hunden og er god mot akner, ringorm og skabb; samt ved eksem og rød hud (solforbrennnig). Den forfriskende duften er generelt fin ved hodepine, migrene og mental tretthet. Dessuten virker den klarende ved forkjølelese, influensa og bihulebetennelse; og er spesielt god ved astma og bronkitt. Oljen bør anvendes i moderate mengder. Det sies at den virker stimulerende i små mengder og beroligende i større mengder i bad og ved massasje.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 42.30
EO1084
Gulerot frø (Daucus carota) fra India
Oljen destilleres fra frøene til den vanlige guleroten. Duften er tørr og treaktig, samtidig som den er litt søt og jordaktig. I parfyme anvendes gulerotolje pga. den noe spesielle treaktige noten; som er spesielt verdsatt i orientalske og naturtype parfymer. Oljen er en udmerket tilsetning til hudkremer og annen hudkosmetikk. I aromaterapi anvendes den som en næringsrik, helbredende og fornyende olje i forbindelse med hudproblemer (rynker, psoreasis etc.). Oljen gir gammel hud ny elastisitet. - Den sies også og ha en god effekt ved muskelsmerter og fordøyelsesproblemer.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 76.80
EO1086
Immortelle (Helichrysum Italicum) fra Italia
Oljen destilleres fra Immortelle blomstene. Duften er varm og rik, litt honnig- og krydderaktig. Immortelle er mest kjent for sine antiseptiske og generelt gode anti-inflamatoriske og smertestillende egenskaper. Oljen har dessuten gode cellefornyende egenskaper som gjør den til en svært god sårolje. Enhver oljeblandingblanding mot skrubbsår og arrdannelser bør inneholde Immortelle ! Oljen stimulerer blodomløpet og virker mentalt balanserende. Den blir ofte brukt i meditasjonsblandinger (aromalamper) og sies å stimulere til økt kreativitet og redusere emosjonelle traumer. Oljen blander seg godt med alle sitrusoljene, samt geranium, lavendel, neroli, patsjuli, rose og vetiver.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 145.10
EO1087
Ingefær, Cochin Extra (Zinigiber officinale) fra Kina
Ingefæroljen destilleres fra plantens røtter og har en varm, krydret og sensuell aroma. Cohin Extra kommer fra Cochin distriktet i Kina og regnes for å være den beste kvaliteten.

Den varmende effekten gjør den velegnet til innhalasjon ved betennelser i åndedrettsorganene. Den er dessuten en god massasjeolje ved muskelverk, leddgikt, reumatisme og ved dårlig blodsirkulasjon.
Oljen er populær mot kvalme og reisesyke - og bør være med i reiseapoteket. Ta noen dråper på et lommetørkle og inhaler før reisen.

Aromaterapeutisk brukes med fordel i blandinger med sitron, koriander og patsjuli.

Oljen skal alltid brukes i små mengder og må ikke anvendes på huden før solbading !

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 46.80
EO1089
Isop (Hyssopus officinalis) fra Frankrike
Historisk ble Isop ansett for å være en hellig plante og ble anvendt som røkelse til å rense hellige steder. Oljeduften er lik plantens duft; krydderaktig, søt, treaktig og sterk. Den blander seg godt med lavendel, rosmarin, salvie, muskatellsalvie og sitrusoljer. Aromaterapeutisk virker den forfriskende og rensende; og anvendes ofte ved dårlig appetitt, fordøyelsesproblemer; samt ved sorg og utmattelse. Tradisjonelt er oljen anvendt ved hoste, astma, høysnue og andre åndedrettsproblemer. Den må ikke anvendes av gravide, epeleptikere og små barn !
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 82.60
EO1090
Japanmynte (Mentha piparascens) fra Nepal
Ekte eterisk olje fra Japanmynte med ca 70% mentol som er fremstillt ved destillasjon av blad. Oljen har en isende peppermynteduft. Den virker svært oppfriskende og er bra ved muskelmassasje. Oljen virker rensende, sammentrekkende og kjølende på hunden og er god mot akner, ringorm og skabb; samt ved eksem og inflamatorisk hud. - Den forfriskende duften er generelt fin ved hodepine, migrene og mental tretthet. Dessuten virker den klarende ved forkjølelese, influensa og bihulebetennelse; og er spesielt god ved astma og bronkitt. Oljen bør anvendes i moderate mengder.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 44.10
EO1091
Jasmin absolu (Jasminum grandiflorum) fra India
Ekte absolu som har en eksklusiv, søt, varm blomsterduft som varer lenge. De euforiske (oppfløftende) egenskapene letter depresjoner, apati, pessemisme og engstelse. Sies også å kunne hjelpe ved impotens og frigiditet. Stimulerer hjernen til å frigjøre den neurokjemiske forbindelsen 'enecephalin' som har en smertelindrende effekt og som kan skape en følelse av velbehag - eufori. Virker forøvrig fuktighetsgivende for tørr, ømfintlig og voksen hud; samt balanserende på fet hud. Er også fin i massasjeblandinger mot muskelspennniger, ledd- og ryggverk. Bør ikke brukes av gravide og på barn. Kan gi hodepine ved store doser.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 108.80
EO1092
Kamfer Hvit (Cinnamonum camphora) fra Kina
Hvit kamferolje fremstilles ved dampdestillasjon av kamferblader. Ved destillasjonen fremstilles det også gule og brune oljekvaliteter men kun den hvite kvaliteten blir brukt terapeutisk. De gule og brune kvalitetene er giftige og kreftfremkallende siden de inneholder safrol.
Hvit kamferolje har en klar og frisk duft.

Terapeutisk er kamfer smertestillende, antiseptisk, antidepressiv, blodtrykksøkende, vanndrivende, febernedsettende og energigivende. Kamferolje kan brukes i behandlingen av nervøse depresjoner, akner, inflammasjoner, muskelsmerter, bronkitt, hoste generelt og reumatiske smerter. På huden er den fin mot blåmerker og forstuelser. Brukt på huden bør den blandes til 1-2% blanding med baseolje.

Kamferolje egner seg best til bruk i aromalamper ved forkjølelese, bronkitt, luftveisinfeksjoner generelt, samt ved lettere depresjoner.

Kamferolje er fin å blande med basilikum, kamille, lavendel og melisse.

NB: Kamferolje må ikke brukes innvortes, da denne er temmelig giftig. Kamferolje er forøvrig en kraftig olje og bør ikke brukes i aromaterapeutisk kroppsmassasje. Gravide og folk med eplepsi og astma bør unngå bruk av oljen.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 41.50
EO1094
Kamille Blå/Grønn (Matricaria chamomilla) fra India
Oljen destilleres fra blomstene og har en sterk, søtlig og varm urteaktig duft. Dette er en av våre beste eteriske oljer, spesielt godt egnet til hudpleie. Den er ekstremt behagelig og beroligende, samtidig som den er antiseptisk, anti-inflamatorisk og anti-spasmisk. Dette gjør den velegnet ved allergier og eksem, samt ved forbrenninger, kutt og frostskader. Dette er en olje som også egner seg godt for barn ved kolikk, tannubehag og søvnløshet. Den er fin å blande med oljer fra lavendel, rose, geranium.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 136.80
EO1095
Kamille Romersk (Anthemis nobilis) fra USA
Oljen destilleres fra kamille blomster og har en søtlig og varm urteaktig duft. Dette er en av våre beste eteriske oljer, spesielt velegnet til hudpleie. Den er ikke så konsentrert som den tyske kamilllen, men har en god terapeutisk effekt. Egenskaper - se tysk kamille.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 198.60
EO1100
Kanelblad (Cinnamomum verum) fra Sri Lanka
Oljen destilleres fra kanelblader og har en varm krydderduft av kanel. Denne oljen har tradisjonelt vært brukt mot ulike fordøyelsesproblemer, diare, anoreksia og tarminfeksjoner. Den egner seg forøvrig godt i blandinger mot forkjølelse og influensa. Oljen er tradisjonelt brukt i blanding med appelsin og nellikolje, som duftblanding til jul. Oljen kan være hudirreterende og må brukes i lave doseringer. Den må ikke anvendes av gravide, da den er kjent for å stimulere sammentrekninger ved fødsel !
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 40.30
EO1102
Kardemomme (Elettaria cardamomum) fra India
Oljen destilleres fra kardemommefrø og har en varm og søt krydderduft. Den anvendes sjelden i hel kroppsmassasje men heller på mindre områder i krampeløsende, avslappende, varmende og smertestillende muskelmassasje - før og etter trening, ved menustrasjonskramper og isjas. Oljen anvendes også ved fordøyelsesbesvær (magemassasje). Den inngår ofte i 'slankeblandinger' for massasje feks sammen med kanel og grapefrukt. Den er også kjent for å være erotisk stimulerende !
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 88.40
EO1104
Koriander (Coriandrum sativum) fra Russland
Oljen destilleres fra koriander frø og har en søt, urteaktig og litt spesiell duft. Koriander er et gammelt krydder i matlagingen; det stimulerer fordøyelsen, virker gassdrivende og er midlt smertelindrende. Oljen virker avslappende og harmoniserende på sinnet. Den anvendes ofte ved mental trøtthet, nedsatt apetitt og generelt ved reumatiske problemer da den stimulerer blodsirkulasjonen.


VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 42.10
EO1106
Kvann-fjell rot (Angelica archangelica) fra Ungarn
Oljen utvinnes fra roten fra fjellkvann og har en urteaktig duft. Kvann har tradisjonelt vært anvendt til en rekke formål både innen matlaging og som mediisin. Oljen virker krampeløsende og passer defor bra ved menustrasjons-smerter og hoste. Den egner seg også godt ved kolikk og magesmerter. Ved uteblitt mens kan den være menustrasjonsfremmende. - Kvann har dessuten tradisjonelt vært anvendt for å øke motet og motvirke apati. En spennende urt som har tradisjonell bruk dokumentert tilbake til Vikingetiden i Norge.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 118.80
EO1108
Kryddernellik (Sycygium aromaticum) fra Madagaskar
Oljen destilleres fra Nelliktreets blomsterknopper. Den har en sterk og gjennomtrengende krydderduft som for mange frembringer minner om juleforberedelse og julefeiring. Kryddernellik er kjent for å virke stimulerende på fordøyelsen, væskedrivende, stimulerende på blod og lymfesirkulasjonen, varmende, krampeløsende og kraftig lokalbedøvende og anvendes derfor i smertestillende massasje på begrensede områder ved strekk, reumatisme og fibromyalgi. Oljen er antiseptisk og i noen grad antiviral og kan anvendes til innhallering ved forkjølelse sammen med oljer som eukalyptus og furu. Kryddernellik kan virke irriterende på huden og bør ikke brukes på små barn !
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 44.60