Bruk av eteriske oljer og solhatt ved forkjølelseEteriske oljer brukt i badetBehandling med ørelys

naturterapi nettbutikk eteriske oljerVelkommen til Myrra - din faghandel for Naturterapi. Etablert 1999 

Hovedside


Produktsøk

Produktgrupper
-- SOMMERMARKED --
..
AROMALAMPER
AROMATERAPI
Base blandinger Pro
Baseoljer A-L
Baseoljer M-Å
Blomstervann Bio
Bøker
EteriskOlje A - E
EteriskOlje F - K
EteriskOlje L - N
EteriskOlje O - R
EteriskOlje S - Å
Inhalator & vifte
Oljeprøver
Plansjer etc.
Sikkerhetsveiledning
Startpakker
Treesker for flasker
BLOMSTERMEDISIN
DUFTSPREDERE
DØDEHAVET
EMBALLASJE
FORKJØLELSE
HERPES
HODELUS MIDDEL
HUDPLEIE
KOSTTILSKUDD
KUNNSKAPSHJUL
LAVENDEL
MUSIKK CDer
MYGG & FLÅTT MIDDEL
NAG CHAMPA
NATURMIDLER
NEEM
NEGL & FOTSOPP
PLANSJER - PLAKATER
RØKELSE
SNEGLEMIDDEL
STARTSIDE
TEA TREE
TESTSIDE
YOGA
ØRELYS - ØREVOKS
Prisliste



AROMATERAPI
| Base blandinger Pro | Baseoljer A-L | Baseoljer M-Å | Blomstervann Bio | Bøker | EteriskOlje A - E | EteriskOlje F - K | EteriskOlje L - N | EteriskOlje O - R | EteriskOlje S - Å | Inhalator & vifte | Oljeprøver | Plansjer etc. | Sikkerhetsveiledning | Startpakker | Treesker for flasker


Produktnr. Beskrivelse Pris inkl. mva Antall
EO0850
Ambrette absolu - Musk (Hibiscus abelmoschus) fra India
Ambrette absolu blir ekstrahert fra Hibiskus buskens modene frø. Den har en 'muskaktig' søt duft og har tradisjonelt blitt anvendt som duftbærer i parfyme. - I India blir røttene og frøene anvendt i tradisjonell medisin og som et afrodesiaka.
Innenfor aromaterapien anvendes ambrette ved stressrelaterte plager og ved nervøs spennnig. Den virker oppløftende på sinnet og reduserer plager ved muskelsmerter. Ambrette er også kjent for å virke helende og fuktighetsbevarende på huden. Den kan virke fototoksisk og bør ikke anvendes før soling.
En svært dyr, spennende og eksklusiv olje som har en varig duft og som derfor kan anvendes i små mengder (mindre enn 1%).

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 268.40
EO0900
Amyris vill (Amyris basamicum) fra Haiti
Amyris eterisk olje blir ofte referert til som Vest Indisk Sandeltre olje. Oljen fremstilles ved damp destillasjon av små greiner og flis fra Amyris treet og det alt vesentlige av olje fremstilles på Haiti. Lokalbefolkningen kaller det "stearinlys tre" på grunn av den høye olje innholdet, det brenner som et stearinlys. Greiner brukes også som fakkel av fiskere. Treet er også mye brukt i møbel produksjon. Produksjonen av denne oljen har falt over tid på grunn av ugunstige klimatiske forhold på Haiti.

TRADISJONELL BRUK: Amyris olje har vært brukt i sår vask, ved influensa, ved barnefødsel, diaré og som rom duft eller stemnings duft. Oljen er et billigere alternativ til ekte Sandeltre olje og erstatter ofte denne. I såpe og parfyme produksjon brukes oljen som en duftkomponent og bindemiddel. Amyris oljen har en begrenset bruk i matvareindustrien, men brukes noe som smakstilsetting i brennevin.

TERAPEUTISK virker oljen muskelavslappende og brukes i bad og til massasje av ømme og trøtte muskler. Oljens beroligende og sedative egenskaper gjør den velegnet til alle typer stressrelatert massasje. Amyris oljen er antiseptisk og brukes til inhalering, gjerne sammen med eukalyptus, ved alminnelige luftveisproblemer som astma, bronkitt og forkjølelse.

PSYKISK er den balsamaktige duften effektiv mot stress og nervøs anspenthet. Oljen er kjent for sin meditative virkning og brukes til å forsterke alle typer meditasjon. Den virker beroligende på følelsene samtidig som den gir et løft ved depresjoner. Oljen hjelper til med å styrke selvfølelsen.

BLANDINGER. Amyris oljen er fin å blande med andre treoljer, som Furu og Seder; samt Lavendel og Sitronella.

SIKKERHET. Må ikke brukes innvortes. Blandes med baseoljer til 5% eller mindre før bruk på huden.


VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 45.60
EO0910
Anis (Pimpernella anisum) fra Spania
Anisolje er fremstillt fra frøene og er mest kjent for sin lakrisaktige, varme og urteaktige duft. Oljen har slimløsende og krampeløsende effekt og anvendes derfor mye i hostemedisiner samt i magemedisiner for å hindre oppblåst mage. Anis er østrogenstimulerende og kan derfor hjelpe ved klimateriebesvær og dens smertelindrende egenskaper lindrer menustrasjonsmerter vha. massasje. Den virker dessuten positivt på melkeproduksjonen hos ammende. Vær forsiktig med dosering 1-2 dråper i et halvt glass vann; ikke over lang tid og bruk den ikke ved graviditet. Pga. den østrogenfremmende egenskapen må den ikke anvendes av de som har hatt bryst eller livmorkreft. Oljen har fra gammelt av blitt brukt mot lus i håret og andre parasitter.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 41.40
EO0920
Appelsin søt bio (Citrus sinensis) fra Portugal
Appelsinolje er fremstillt ved pressing av fruktens skall. Den har en søt, varm og frisk sitrusduft. Oljen har en beroligende virkning på nervesystemet. Virker oppløftende og gir sol og glede til sjel og hjerte; sies å hjelpe ved depresjon og melankoli. Appelsin virker lymfestimulerende og er god ved ødem og oppsvulmethet. Som hudolje virker den rensende og er god for fet og moden hud. Oljen virker astringerende og er fin mot cellulitter.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 39.50
EO0930
Appelsin bitter (Citrus aurantium) fra Brasil
Denne oljen er fremstillt ved kaldpressing av den yttere delen av skallet fra "bitterappelsiner". Oljen er mørk gul og lettflytende. Den har en frisk, tørr og nesten blomsteraktig duft med en søt undertone. En spennende duft !

Terapeutisk er den ikke ulik Pomerans og Petitgrain. Oljen har en beroligende virkning på nervesystemet. Virker oppløftende og gir sol og glede til sjel og hjerte; sies å hjelpe ved depresjon og melankoli. Appelsin virker lymfestimulerende og er god ved ødem og oppsvulmethet. Som hudolje virker den rensende og er god for fet og moden hud. Oljen virker astringerende og er fin mot cellulitter.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 53.20
EO0940
Appelsin vill (Citrus sinensis) fra Dom. Republic
Denne oljen er fremstillt ved kaldpressing av skall fra appelsiner som kommer fra frittvoksende trær.
Den har en kraftig frisk sitrusduft ikke ikke ulik duften av friske appelsiner. Dette er en relativt sjelden olje og duftmessig vår absolutt beste appelsinolje !

Oljen har en beroligende virkning på nervesystemet. Virker oppløftende og gir sol og glede til sjel og hjerte; sies å hjelpe ved depresjon og melankoli. Appelsin virker lymfestimulerende og er god ved ødem og oppsvulmethet. Som hudolje virker den rensende og er god for fet og moden hud. Oljen virker astringerende og er fin mot cellulitter.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 58.60
EO0950
Bakkestjerne (Erigeron canadiensis) fra USA
Planten er kjent for for sine medisinske egenskaper, spesielt ved behandling av blødninger (hemoroider), kramper og spasmer. Den virker sammentrekkende ved ved mage-tarmproblemer som diare og dysenteri. Ibant brukes urten som vanndrivende middel ved blæreproblemer, for å rense ut giftstoffer ved reumatiske problemer.

Oljen fremstilles ved vanndampdesitllasjon av Bakkestjerne blader og blomster. Den er fargeløs eller lett lysegul og har en aromatisk urteaktig duft som kan minne om grønnmynte eller amber.

Aromaterapeutisk er den god å bruke i massasjeblandinger ved reumatiske smerter, gikt og stive/støle muskler. - Oljen virker avslappende på muskulaturen, samtidig som den har en rensende effekt. Bruk den gjerne ved dyp massasje på muskelknuter.

De krampeløsende egenskapene gjør at oljen er fin å bruke ved hoste og bronkitt. Prøv en dråpe i en aromainhalator sammen med eukalyptus.

Oljen blander seg godt med andre urteoljer, lavendel, sandeltre, røkelsetre, sedertre, ingefær og furu.

En spennende olje som relativt ny i aomaterapien

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 83.50
EO0960
Basilikum søt Linalol type (Ocimum basilicum) fra Egypt
Basilikumolje er destillert fra den vekjente krydderurt. Den er ansett for å virke skjerpende på hjernen og sansene; og være oppløftende. En god hjelp mot eksamensnerver ! Brukt i badet eller ved innhallering fra et tørkle gir den en rask virkning. - Oljen er antiseptisk og er utmerket ved forkjølelse og hoste. Den er fin å blande med bergamott, geranium og sitrusoljer. Basilikum stimulerer blodsirkulasjonen og er effektiv ved massasje av trette og ømme muskler. Den bør brukes i små mengder og aldri ved graviditet. Varm og krydderaktig duft.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 44.60
EO0970
Bay fine (Pimenta racemosa) fra Dom. Republikk
Bay olje blir destillert fra blader og mindre grener på Bay Rom treet. Den har en kraftig krydderaktig og søt aroma med en utpreget nellik note. Oljen blir anvendt som duft i Bay Rom brennevin og til parfyme. Aromaterapeutisk så virker den forfriskende, klarende og varmende. En spennende olje som er svært kjent i Australia og Asia, men til nå lite brukt hos oss.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 68.50
EO0980
Benzoin flytende resenoid (Styrax benzoin) fra Laos
Benzoin ekstraheres fra Bensoetrærne's harpiks. Dette er en av de mest anvendte røkelsesdufter, den har en søt vaniljelignende og beroligende duft. Oljens varmende, lindrende og gjennomtrtengende kvaliteter er nyttige ved massasje av trette muskler. Den er også en god olje for fornyelse av tørr og voksen hud. - Brukt sammen ved andre oljer er den varmende effekten spesielt god ved innhallering i forbindelse med forkjølelse, hoste og bronkitt. Den er fin å blande med den langt dyrere sandeltre oljen.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 55.40
EO1000
Bergamot bio premium (Citrus bergamia) fra Italia
Oljen utvinnes ved kaldpressing av skallet fra en liten appelsinlignende frukt. Den friske sitrusduften er svært behagelig og ansees nyttig ved depresjoner, angst og til hudpleie. Dette er en av de mest populær terapeutisk oljene. Den har gode antiseptiske egenskaper og anvendes ofte mot akner, eksem og psoriasis. Dens lette oppkvikkende duft gjør at den blander seg godt med andre eteriske oljer. Oljen kan virke fotosensibiliserende og må ikke anvendes direkte før soling.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 56.50
EO1010
Bergamot bergaptenfri (Citrus bergamia) fra Italia
Denne varianten er bergaptenfri og virker derfor ikke fotosensibiliserende. Se forøvrig beskrivelse ovenfor (Bergamot bio).
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 69.10
EO1020
Blå Tansy premium (Tanacetum annum) fra Marokko
Blå Tansy olje er fremstill ved høytrykks dampdestillasjon av blader og blomster. Den har som navnet tilsier en dyp blå farge som skyldes innholdet av den aktive komponenten azulene. Duften er overaskende varm og behagelig søt; nesten som ville blåbær i en gammel skog.
Duften gjør Tansy oljen velegnet ved nervøs spennnig og stress. Prøv noen få dråper i en aromalampe eller på et lommetørkle for inhalering. - Ellers er oljen mest kjent for sine gode anti-inflamatoriske egenskaper som gjør den velegnet ved mindre brannsår, rødflammethet, solforbrenning og skrubbsår. Det sies også at oljen har en antihistamin effekt som gjør at den kan anvendes som et supplerende middel ved allergier.
Som andre azulene oljer brukes den ved verkende muskler og strekk, samt reumatisme.
Tansy oljen blandet med Ravensara kan ha en posetiv effekt ved astma. Prøv noen dråper i en inhalator.
Oljen har en medium note og blander seg godt med furu, sedertre, lavendel og rosmarin oljer. Den er ikke giftig og ikke irriterende; men bør likevel brukes med forsiktighet; og bør unngås av gravide.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 112.80
EO1025
Champaca absolu (Michelia champaca) fra India
Champaca fremstilles ved ekstraksjon fra ville blomster. Duften er søt og krydderaktig og ikke ulik YlangYlang., men med en noe lettere og friskere duft av appelsin og vanilje. Den er kjent for å ha en stimulerende og euforisk (oppløftende/berusende) effekt .
Terapeutisk brukes den til å avhjelpe hodepine og migrene; samtidig som den har en effekt på ulike eksemtyper. Tradisjonelt i India har den også vært anvendt ved reumatiske smerter. Bør brukes i moderate mengder.

En sjelden, eksklusiv og noe dyr olje, men vel verdt å prøve !


VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 154.20
EO1030
Cajeput (Melaleuca cajuputi Powell) fra Australia
'Caju-Puti' er Malaisk og betyr det hvite tre. Oljen utvinnes fra blader og små grener fra Melaleuca treet og er gul-grønn med en søt urteaktig aroma. Cajuput er en Top Note dvs. en lett flyktig olje. Oljen virker antiseptisk og er god ved forkjølelse og bronkitt. Den har en svært god gjennomtrengende evne og anvendes tradisjonelt ved massasje mot reumatiske smerter og generelt ved verk i muskler.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 45.30
EO1040
Copaiba balsam (Copaifera langsdorfill) fra Syd Afrika
Copaiba oljen fremstilles av kvaen fra Copaifera treet som vokser i regnskogen i Brasil. Et enkelt tre kan gi opptil 40 liter kvae per år - som tappes av treet uten å ødelegge treet eller skogen der det vokser.
Oljen har en varm, balsamisk og honning-lignende duft og er kjent for å virke beroligende, balanserende og oppløftende. Den er en typisk all-round olje som er fin ved de fleste hudproblemer og har tradisjonelt vært mye brukt i kosmetikk; foruten som fiksativ i parfymer.
Den blander seg godt med krydder- og blomsteroljer og binder flyktige oljer så de varer lenger. Prøv den i massasjeblandinger eller i aromalampen for en varm og spennede duftopplevelse.


VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 47.40
EO1050
Einerbær vill (Juniperus communis) fra Bosnia
Denne eineroljen dampdestilleres fra einerbær og små einerkvister. Oljen er klar og har en søt og frisk litt balsamaktig duft.

Eineroljen virker stimulerende ved dårlig hukommelse, tretthet og nervøs anspenthet. Prøv noen dråper i en aromalampe.

Medisinsk anvendes den tradisjonelt ved urinveisinfeksjoner og uteblitt menustrasjon. Videre er dens avgiftende egenskaper god ved gikt og reumatisme. Oljen stimulerer blodstrømmen lokalt og virker rensende ved påvirkning av nyrene.

Oljen virker rensende og sammentrekkende på huden. Og er fin å bruke mot akner, tilstoppete porer og generelt fet hud.

Eineroljen er fin å blande med olje fra lavendel, sypress, rosmarin og sedertre.
Oljen må ikke anvendes av gravide eller av personer med nyresykdommer. Må brukes med forsiktighet ! Sett deg godt inn i oljens virkninger før bruk.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 58.60
EO1060
Einerbær Fine CO (Juniperus communis) fra Kroatia
Denne eineroljen fremstilles fra einerbær ved CO destillasjon. Oljen er klar og har en rik og balsamisk duft.
Dette er vår beste einerolje !

Terapeutisk har oljen de samme egenskapene som E1060 Einerolje.

VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 76.80
EO1063
Elemi premium (Canarium commune) fra Filippinene
Oljen destilleres fra Elemitreets kvae. Den har en herlig balsamisk duft med en liten sitrus undertone. Duften kan minne litt om Geranium. Elemi er kanskje mest kjent som en svært god hudolje, spesielt for moden, tørr og uren hud, da den er bløtgjørende (forbedrer elasitisiteten i huden) og virker rensende. En på mange måter foryngende hudolje. Den er forøvrig sterkt antiseptisk og lokalt stimulerende; og virker legende på sår og arr. Ved massasje er den fin mot reumatisk verk, muskelsmerter og stive ledd. Elemi er ellers kjent for sine beroligende og avslappende egenskaper.
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 54.30
EO1065
Eukalyptus Globulus fine (Eucalyptus globulus) fra Kina
Oljen destilleres fra bladene på eukalyptustrær og har en ren, frisk, litt søt mentolduft . Eukalyptustreet er blandt de høyeste treslag i verden. Det utsender en aromatisk duft, som frembringer en sunn atmosfære i det området hvor det vokser. Brukes i stor utstrekning som innhallasjonsmiddel ved forkjølelse, tett nese/bihuler, astma, bronkitt og ved halsinfeksjoner pga. den sterke antiseptiske effekten. Oljen virker avkjølende og forfriskende, den letter pusten, og er også fin ved massasje av ømme og trette muskler. Den har en del til felles med basilikum og er er fin å blande med oljer fra sitron, lavendel, furu og sypress.Oljen er antiviral og soppdrepende og sies å være fin mot ringorm, herpes rundt munnen og andre virale virusutslag som vannkopper. Må ikke brukes innvortes !
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 29.80
EO1066
Eukalyptus Blue malle (Eucalyptus polybractea) fra Australia
Oljen destilleres fra bladene på eukalyptustrær og har lik Globulus varianten en ren, frisk og noe søt mentolduft. Blue Mallee kommer fra Australia og er kjent for sitt høye innhold av Eukalyptol (90-95%) som gjør den spesielt anvendelig til medisinsk bruk. Den er fin å bruke på overanstrengte muskler (virker kjølende) og i forbindelse med reumatiske smerter. Forøvrig anvendes den på samme måte som Globulus varianten. Må ikke brukes innvortes !
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 36.40
EO1067
Eukalyptus peppermynte (Eucalyptus smithii) fra Australia
Oljen destilleres fra bladene på eukalyptustrær og har en ren, frisk duft av peppermynte med kamferinnslag. Denne varianten av eukalyptus kommer fra Australia og er den mildeste av eukalyptusoljene (inneholder gjerne 60-65% eukalyptol) og kan anvendes ublandet på insektsstikk. Den foretrekkes ofte istedenfor de andre mer skarpluktende vanlige oljene i både parfyme og ved massasje. Forøvrig anvendes den på samme måte som Globulus varianten. Må ikke brukes innvortes !
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 39.60
EO1068
Eukalyptus Staigeriana (Eucalyptus staigeriana) Australia
Oljen destilleres fra bladene på eukalyptustrær og har en ren, frisk og herlig sitrusduft (sitron). Denne varianten av eukalyptus kommer fra Australia og er den dyreste og mest ekslusive av eukalyptusoljene. Den er kjent for å være både oppfriskene og harmonsiserende; og er vel verd sin pris. Oljen domineres av aldehyden citral og har som Eukalyptus smithii lavere innhold av eukalyptol enn de andre variantene. Den foretrekkes ofte istedenfor de andre mer skarpluktende variantene i både parfyme og ved massasje. Forøvrig anvendes den på samme måte som Ekalyptus Globulus oljen. Må ikke brukes innvortes !
VELG STØRRELSE OG/ELLER ANTALL
NOK 52.50