0 varer : NOK 0,00 (eks mva)NOK 0,00 (inkl. mva)
Ingen varer i handlekurv
Appelsin søt bio (Citrus sinensis) fra Portugal, 5 ml
Produktnr.: EO0920/EO0920-5
NOK 37,04NOK 46,30
Kjøp
Appelsintreet er det mest dykede frukttre i verden. Det finnes i alle verdensdeler og de største produsentene i Europa er Italia og Spania. Treet kan bli opptil 12m høyt og er eviggrønt med store hvite duftende blomster og orange frukter (appelsiner). Appelsin eterisk olje fremstilles ved pressing av appelsinskall. Utbyttet ligger gjerne mellom 0,5 -2 % vektprosent olje. Oljen er en av verdens mest solgte pga den svært behagelige og gode duften. Vår appelsin bio olje er uten pestisidrester (sprøytemiddel) da fruktene dyrkes uten bruk av sprøyemidler. Dette er svært viktig når det gjelder appelsin da det ved kaldpressing av skallet vil følge med i oljen gjenværende sprøytemiddel rester. Oljen er kontrollert av EcoCert, Frankrike.
TRADISJONELL BRUK: Oljen har en beroligende virkning på nervesystemet. Virker oppløftende og gir sol og glede til sjel og hjerte; sies å hjelpe ved depresjon og melankoli. Brukt i en aromalampe vil den terapeutiske duften komme til sin rette - som et antidepressiva. I massasjeblandinger virker den oppfriskende og berolingende. Den stimulerer blodsirkulasjonen og er fin å bruke ved massasje av ømme og verkende muskler. Oljen er også kjent for å stimulere lymfesirkulasjonen og er således fin ved massasje av væskansamlinger i bena (ved graviditet etc). Som hudolje virker den rensende og er god for fet og moden hud. Oljen virker dessuten astringerende og anvendes ved massasje mot cellulitter. Oljen er ellers god ved forkjølelese og luftveisplager - da gjerne i blanding med krydderoljer (svart pepper). Brukes i inhalator og i varmt bad (med forsiktighet 2-4 dråper).
ANNEN BRUK: Appelsinolje brukes mye i parfymer og kosmetikk, da i blanding med andre sitrus og krydderdufter. Dette både pga den gode duften, men også pga den antispetiske og astringerende virkingen på huden. Ellers brukes den som smakstillsetning til en rekke matvarer (10-20 dråper per kg), så som saft, sjokolade etc. Vår bio olje egner seg godt til bruk i matvarer - prøv 1-5 dråper i salatoljer, sauser eller drikke (isvann).
SIKKERHET: Oljen kan virke hudirriterende (spesielt gammel olje) og personer med ømfintelig hud bør vise forsiktighet. I hudpleie(produkter) bør den ikke doseres med mer enn 2%. - Langvarig bruk i store doser kan gi kronisk forgiftning.
TRADISJONELL BRUK: Oljen har en beroligende virkning på nervesystemet. Virker oppløftende og gir sol og glede til sjel og hjerte; sies å hjelpe ved depresjon og melankoli. Brukt i en aromalampe vil den terapeutiske duften komme til sin rette - som et antidepressiva. I massasjeblandinger virker den oppfriskende og berolingende. Den stimulerer blodsirkulasjonen og er fin å bruke ved massasje av ømme og verkende muskler. Oljen er også kjent for å stimulere lymfesirkulasjonen og er således fin ved massasje av væskansamlinger i bena (ved graviditet etc). Som hudolje virker den rensende og er god for fet og moden hud. Oljen virker dessuten astringerende og anvendes ved massasje mot cellulitter. Oljen er ellers god ved forkjølelese og luftveisplager - da gjerne i blanding med krydderoljer (svart pepper). Brukes i inhalator og i varmt bad (med forsiktighet 2-4 dråper).
ANNEN BRUK: Appelsinolje brukes mye i parfymer og kosmetikk, da i blanding med andre sitrus og krydderdufter. Dette både pga den gode duften, men også pga den antispetiske og astringerende virkingen på huden. Ellers brukes den som smakstillsetning til en rekke matvarer (10-20 dråper per kg), så som saft, sjokolade etc. Vår bio olje egner seg godt til bruk i matvarer - prøv 1-5 dråper i salatoljer, sauser eller drikke (isvann).
SIKKERHET: Oljen kan virke hudirriterende (spesielt gammel olje) og personer med ømfintelig hud bør vise forsiktighet. I hudpleie(produkter) bør den ikke doseres med mer enn 2%. - Langvarig bruk i store doser kan gi kronisk forgiftning.
| Telemark Urtebrænderi as | Telefon: 90222270 | teleurt@c2i.net |
